Wandelen in de Zomer

De zon komt nu al een weekje piepen vanachter de wolken en de temperaturen swingen de pan uit.Het kan heel verleidelijk zijn om je lieve viervoeter mee te nemen op pad, lekker in de zon.

Doe dat toch maar liever niet. Wij kunnen onze tere voetjes beschermen met sandalen of sneakers maar dat kunnen jullie honden niet.

De zoolkussentjes bij de hond dienen niet enkel als schokdemper voor de gewrichten maar dit is ook de enige plek waar ze zweten om de overtollige warmte kwijt te raken.Het warme asfalt of hete zand kan er niet enkel voor zorgen dat hun voetjes lelijk kunnen verbranden maar dit zorgt er ook voor dat ze hun warmte niet meer kwijt kunnen.

Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. Uw hond kan oververhit raken en dit kan hem dan wel eens fataal worden! Plan daarom uw wandelingen in op frissere momenten van de dag. Voorzie liever een plekje met schaduw (bij voorkeur in het gras) en een frisse kom met water. Je hondje zal hier even blij mee zijn als met een wandeling!

Heb je vragen over hoe je hun voetzolen kan beschermen met dit warme weer? Of hebt u vragen in verband met oververhitting? Aarzel dan zeker niet om ons op te bellen op het nummer 052/37.45.82! We helpen u graag verder!