Gooi uw mondmaskers niet zomaar op straat!

Corona brengt al meer dan een jaar een aantal hindernissen met zich mee. Steeds meer en meer mensen worden met succes gevaccineerd en er lijkt eindelijk schot in de zaak te komen. Toch is er nog steeds één heel belangrijk ding dat we allemaal moeten blijven doen en dat is het dragen van een mondmasker. Dit is cruciaal om iedereen te beschermen! Toch willen we er iedereen even op wijzen om niet zomaar een mondmasker op straat te gooien of om deze niet zomaar ergens te laten rondslingeren. Er zijn heel veel jonge dieren die op ontdekking gaan met hun mond. Een hond weet niet altijd wat hij wel en niet mag opeten. Een tijdje terug kwam Bowie binnen.

Bowie wou niet meer eten, had al een aantal dagen geen stoelgang gemaakt en had braakneigingen zonder dat er iets uit kwam. Na tal van onderzoeken waaronder een radiografie en een echografie stelden we vast dat er iets vast zat in Bowie zijn darmen. Deze lieve viervoeter was er niet goed aan toe en daarom besloten we om Bowie meteen te opereren. Wat we vonden was een stuk darm waarin een donkere massa te zien tot de verbazing van dr. De Bosscher en dr. Theunis, bleek er een mondmasker vast te zitten in Bowie zijn darmen.

Door de snelle reactie van de eigenaren en het snel ingrijpen van de dierenartsen, stelt Bowie het nu heel erg goed! Ze is happy, volledig genezen en eet heel goed! Heeft u uw hond iets zien opeten wat niet bestemd was om op te eten? Dan is het aangewezen om ons meteen te contacteren. Op dit moment kunnen we er nog voor zorgen dat uw hond dit meteen uitbraakt en is dergelijke ingreep misschien niet nodig!