Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Ik wil mijn hond zijn tanden poetsen maar hoe begin ik daar nu aan?
LET OP: Doe dit enkel en alleen met een tandpasta speciaal voor honden en katten. Nooit met een humane tandpasta! Deze bevat namelijk fluoride en dit is giftig voor uw huisdier!

Introduceren van een tandenborstel en tandpasta: spoel de tandenborstel met lauw water en doe wat tandpasta op deze tandenborstel. Laat uw hond of kat hier eerst even aan snuffelen en oplikken. Indien dit niet lukt kan u ook wat tandpasta op uw vinger smeren of op het favoriete snoepje van uw huisdier. Door dit regelmatig te oefenen, went uw hond of kat aan de smaak van de tandpasta en de haren van de borstel. Probeer iedere vorm van vooruitgang te belonen.

Laat uw huisdier wennen aan uw aanraking: houd uw huisdier op dezelfde manier vast als wanneer u hem/haar aait. Trek de bovenlip voorzichtig omhoog en ga met uw vingers over de tanden. Probeer dit stukje bij beetje uit te voeren. Forceer uw huisdier niet.

Het tandenpoetsen: u kan beginnen met een vingertandenborstel en wat tandpasta. Maak kleine cirkelvormige bewegingen. Als dit goed verloopt kan u overschakelen naar een tandenborstel.
Doorheen dit stappenplan is er één ding enorm belangrijk: veel geduld, routine en beloningen.

Met dit in gedachten zal het u binnenkort lukken om ook de tanden van uw hond of kat te poetsen!