Obesitas bij onze huisdieren

Dieren komen in verschillende vormen en maten. Onze viervoeters zijn onze metgezellen en bieden ons fantastisch gezelschap. Het is dus niet meer dan normaal dat we ze graag eens verwennen met wat lekkers! Soms willen we ze zelfs wat té veel in de watten leggen.
Studies uit de voorbije jaren wijzen uit dat ca. 25% tot 40% van de katten en 30% tot 40% van de honden overgewicht hebben of obees zijn.

Overgewicht bij dieren is niet enkel een beetje te zwaar zijn. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee. Bij honden ontstaat er een groter risico op ademhalingsproblemen, gewrichtsproblemen, hartaandoeningen en diabetes. Bij de kat is er ook een verhoogd risico op hartproblemen, gewrichtsproblemen en diabetes maar ook op stenen in de urinewegen en leveraandoeningen.
Daarom willen we extra aandacht vestigen op het belang van een gezond dieet en genoeg beweging voor uw huisdier. De meeste vinden een lange wandeling of wat buiten spelen minstens even leuk als het ontvangen van snoepjes. Hebt u hierover vragen of denkt u dat uw huisdier ietsje te zwaar staat? Neem dan gerust contact met ons op!